Tatlı kızımın doğum gününde şeker hamurundan ilk kez pasta yaptım. Herzaman krem santilerle süslediğim pastalarımı bu kez şeker hamuruyla denemek benim için heyecan vericiydi. Pastam hangi renklerde,hangi desenlerde olsun bir türlü karar veremiyordum. Belki yardımcı olur diye internetten pasta resimlerini karıştırdım ama bir türlü içime sinen desen bulamadım. Ve sonunda sade ve sık bir desen olsun dedim ve bu pastayı yapmaya karar verdim. Ama kızım beğenecekmiydi heyecanım artmıştı. Kızım pastayı görünce çok beğendi lezzetine bayıldı. "Annecim bu pastadan bir dahaki doğum gününde de yaparmısın" dedi ve beni çok mutlu etti...
Tatlı kızım iyiki doğdun iyiki varsin
Malzemeler
6 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1-1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 bardak tozşeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
50 gr. bitter çikolata
Yapılışı
Derin bir kapta yumurtaları ve şekeri kopuk kopuk olana kadar mikserle 5-6 dk. çırpın. Çırparken sıcak su ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştırın. 25 cm'lik yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak fırın kabına yavaşça dökün. Fırın kabının kenarlarını yağlamayın kek, üstü düz eşit ölçüde pişsin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk. pişirin. (Pistiğini anlamak için kürdan testi yapın). Krema için tencereye süt, yumurta sarısı, tozşeker, mısır nisastası, kakao ve çikolatayı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son vanilya ekleyip tekrar karıştırın. Ve kenara alın. Fırında pişirdiğiniz pandispanya biraz ılınınca 3 kat yapmak için pandispanyayı 3 eşit parçaya kesin. 3 kata kremayı sürün. En üst katada krema sürün. Şeker hamurunu tezgahta merdaneyle açın. Pandispanyanın üzerini kaplayacak büyüklüğe gelince şeker hamurunu pandispanyanın üzerine kaplayın .Güzelce yerleştirip kenarlarını düzeltip dilediğiniz renk ve desenle süsleyelin...
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder