Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çay bardağı un
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nisastası
2 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
400 gr.vişne konservesi (suyuyla birlikte)
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı buğday nisastası
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra sıvıyağ, yoğurt ,kabartma tozu,vanilya ve un malzemelerini sırasıyla kabımıza ilave edip mikserle çırpıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş yağlanmış unlanmış tart kalıbına hamurumuzu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Pişen kekimizi fırından alıp soğumasını bekliyoruz. Bu arada kremamızı yapmak için sırasıyla malzemeleri ilave edip ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Pişen tartımızı kalıbından ters çevirip çıkarıyoruz. Ters çevrilmiş tartımızın ortasına muhallebimizi döküyoruz.Ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyan muhallebinin üzerine vişne konservesi, şeker ve nişasta ile ocakta pişirip ılıttığımız vişneli peltemizi tartımızın üzerine döküyoruz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder