6 Haziran 2015 Cumartesi

MAYALI HAMUR KIZARTMASI




Malzemeler

1,5 su bardağı ılık  su
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket maya (7 gr.)
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu






Yapılışı
Su, maya ve şeker birlikte karıştırılarak 10 dakika mayalanmaya bırakılır. Mayasını aldıktan sonra içerisine yumurta, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak ele yapışan bir hamur elde edilir. 1 saat boyunca üzeri kapalı olarak dinlenmeye bırakılır. Daha sonra eller yağlanarak mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak yağlı zeminde elle açılarak yassılaştırılır. Ortasından biraz delik açılır. Tavada ısıttıgımız yağda arkalı önlü kızartılır
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder