30 Mayıs 2015 Cumartesi

ELMALI RULO KURABİYE




Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
200 gr. tereyağ veya margarın
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un

İç malzemesi

4 adet orta boy elma
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Tarçın












Yapılışı
Öncelikle kurabiyenin iç malzemesi hazırlanır. 4 adet elma rendelenir. Içerisine şeker ilave edilir ve ocakta pişirilir. En son ceviz ve tarçin eklendikten sonra karıştirilarak ocaktan alınır. Kenarda soğuması için bekletilir. Bu arada hamur malzemesi için yumurta, şeker çırpılır. içerisine yoğurt,tereyağ,kabartma tozu ve un yavaş yavaş ilave edilir hamur yapılır. Hamurumuz yumuşak kıvamda olacak. Ele çok yapışırsa tekrar un ilave edebilirsiniz. Daha sonra hamur resimde görüldüğü gibi açılarak 8 parçaya bölünür. Hamurun uç kısımlarından resimdeki şekilde bıçakla üç çizik atılır. içlerine önceden hazırlanıp soğutulan elmalı harç yerleştirilir. Ve rulo şeklinde sarılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınınca üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder