2 Mayıs 2015 Cumartesi

SUCUKLU VE TON BALIKLI PİZZA






Malzemeler

1su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kesme şeker
1 tane yas maya
yeteri kadar un yaklaşık 500 gr.

Ic malzemesi için gerekenler :

Sucuklu iç için : Sucuk, mantar,mısır ,2 yemek kaşığı salça,
1 çay bardağı şu, kekik,karabiber,tuz

Ton balıklı iç için: 2 kutu ton balığı,1 büyük soğan, mantar, 2 yemek kaşığı salça, 1 çay bardağı su, kekik,karabiber,tuz

Üzerleri için: Kaşar Peyniri







Yapılışı
Hamur malzemelerini un hariç diğer hepsini bir kaba alıp karıştıralım.Sonra ününü yettiği kadar ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım ve hamuru mayalanması için üzerini kapatıp bir saat kadar dinlendirelim.
Ayrı bir kabin içine salça,şu,kekik,karabiber ve tuzu katip karıştıralım.Hamuru 2 parçaya ayıralım .Hamurları merdaneyle açıp üzerlerine çatal ile delikler açalımki çok kabarmasın ortası. içlerine salçalı sostan sürelim.üzerlerine az kaşar serpelim. Bir hamura ton balıklı malzemeyi , diğer hamurada sucuklu iç malzemeleri yerleştirelim.Üzerlerine bol kaşar serpip. Önceden işittiğimiz 200 derecelik fırına verip altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim. (Benimki 30 dakikada pisti). Güzelce pişen pizzalarımızı çıkartıp, sonrasında afiyetle tüketelim.
Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder