12 Haziran 2015 Cuma

TOST EKMEĞİ TATLISI





Malzemeler

10 adet tost ekmegi
2 yemek kasigi süt 
3 yumurta

Kizartmak icin: siviyag

Serbet icin :

2 su bardagi su 
1 su bardagi tozseker






Yapilisi
Öncelikle serbeti hazirlamak icin su ve sekeri bir kaba koyarak kaynatip serbeti hazirlayalim pisince kenarda beklemesi icin sogutalim. Bu arada ayri bir kap icerisine yumurta ve sütü ilave edip cirpalim.
Tost ekmeklerini teker teker bu karisima bulayip siviyag koydugumuz tavamizda arkali önlü kizartalim. Kizarttigimiz ekmekleri hemen sogumus olan serbete daldirip 2-3 dakika bekletip servis tabagina alalim. 
(Püf noktasi: Ekmekleri serbetli suda cok fazla birakmayalim lezzeti kaciyor. serbeti az gelen ekmeklerin üzerine artan serbetten biraz gezdirilebilirsiniz.)
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder