22 Mayıs 2015 Cuma

YUMURTA GÖRÜNÜMLÜ ŞEFTALİ PASTASI




Malzemeler

5 yumurta 
250 gr. tereyag
250 gr.toz seker
250 gr. un
1 cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya

Kremasi 

400 gr. schmand (labne peyniri)
2 paket vanilyali puding ( sekersizse 4 yemek kasigi seker)
1 litre süt

Üzeri icin 

820 gr. konserve seftali (pfirsch)
2 paket renksiz jöle ( paketteki tarife göre suyla pisirilir.)
Jöle sekersizse 4 yemek kasigi seker 








Yapılışı
Şeker,vanilya,yumuşamış tereyağ birlikte mikserle çırpılır. Bu karışıma yumurtalar teker teker kırılıp çırpılır.( bir yumurta kırıp çırpın. ikinci yumurtayı kırın çırpın. Üçüncü  yumurtayı kırın çırpın bu şekilde 5 yumurtayı bitirin.) Bu karışıma kabartma tozu ve un ilave edin. Ve tekrar mikserle çırpın. Yağlanmış unlanmış fırın kabına boşaltın.Ve spatula ile güzelce yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Daha sonra vanilyalı pudingi ,sütle birlikte ocakta karıştırarak pişirin.soğuması için kenara alın.Soğuyan pudingin içine schmand ilave edin. Ve tekrar karıştırın. soğuyan pasta kekinin üzerine bu karısını yayın. Üzerine ortadan ikiye kesilmiş hazır konserve şeftalileri üzerine dizin. Ve 200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Pisince  fırından çıkarıp buzdolabında 3 dakika bekletin. bu arada  küçük bir tencerede  jöleyi suyla birlikte pişirin ve soğuyan pastanın üzerine sıcak olarak jöleyi dokun. Tekrar buzdolabında soğuması için beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder