Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
50 gr.kakao
Krema
400 gr. schmand (labne peyniri)
200 gr. schlagsahne (krema)
2 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Ganaj üzeri için
250gr. bitter çikolata
150 gr. schlağsahne (krema)
Yapılışı
Yumurta ve tozşeker birlikte mikserle çırpılır.sırasıyla sıvıyağ,yoğurt,kabartma tozu,vanilya, kakao ve un ilave edilip tekrar mikserle çırpılır. bu karışım yağlanmış,unlanmış yuvarlak kek kalıbına dökülür. Ve spatülayla güzelce yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. bu arada kreması hazırlanır. Kremamız pişirilmeyecek. Schmand, schlağsahne,pudra şekeri ve vanilya bir kapta birlikte mikserle çırpılır. ve kenarda bekletilir. Ganaj için kremamız ocakta biraz ısıtılır kaynama noktasına gelmeden altı kapatılır içine bitter çikolata konularak eritilir. soğumuş pasta kekimiz (resimde görülen şekilde) yuvarlak pasta kekimiz kalp şekli verilmek için iki kenarından kesilir. ve parçalar ön kısma koymak için kenara alınır. Kekimiz 2 ye bölünür arasına krema sürülür. kalp şekli vermek için kenarlardan kestiğimiz parçalarıda alttan ikiye kesip kremadan krema sürülür. Kalp pastamıza güzel şekil verildikten sonra üzerine ve kenarlarına kalan kremadan güzelce sürülür.
Hazırladığımız ve kenatda beklettiğimiz ganajımızıda en son pastzamızın üzerine güzelce dökülür ve üzeri süslenir.. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder