26 Mayıs 2015 Salı

GÜL PERDE TATLISI





Malzemeler

400 gr. baklavalik yufka
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Üst sosu için:

2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
200 gr. tereyağ veya margarın

Şerbeti için:

3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
3-4 damla limon












Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Tezgahın üzerine baklavalik yufkayı serip cevizi serpiyoruz.resimdeki gibi büzerek yağlanmış tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalarıda aynı şekilde buzup tepsiye diziyoruz. Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdiriyoruz. Ve üzeri hafif kızarana kadar fırında pişiriyoruz.(Benim fırında 10 dakikada üstleri kızardı)Pistikten sonra fırından alıp üzerine dökeceğimiz sosu hazırlıyoruz. Üst sos için olan malzemeleri birlikte çırpıyoruz. Ve tatlinin üzerine bu sosu gezdiriyoruz.ve tekrar fırına verip üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen tatlıyı fırından alıp üzerine şerbetini dökelim. tatlımız soğuyunca servis yapalım.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder