19 Mayıs 2015 Salı

ÇiĞ BÖREK






Malzemeler

Aldığı kadar un
1-1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi

400 gr. kıyma
1 büyük soğan
Tuz, karabiber
1,5 çay bardağı su










Yapılışı
Geniş bir kapta un, su, sirke, tuz güzelce karıştırılarak hamur yapılır. Dinlenmesi için 20 dakika bekletilir. mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır. Hamurlar merdaneyle 26cm büyüklüğünde açılır. İç malzemesi için ; kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve su ilave edilerek karıştırılır. Kıyma çiğ olarak hamura kaşıkla dökülerek yayılır. Yarım ay şeklinde kapatılır. Kenarlarının açılmaması için bir kesici ya da çatalla bastırılır ve ya kesilir. Tavada yağda kızartılarak pişirilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder